Kis Kraanbouw
en SIF Group

Samenwerking

Uitwisselbare katten

Dubbele hijscapaciteit

Geavanceerde besturingssystemen

KIS Kraanbouw en SIF Group

De case van

Projectinformatie

Klant: SIF Group
Locatie: Roermond, Nederland

Voor dit project was SIF op zoek naar een 63T bovenloopkraan met een flexibel ontwerp. Deze kraan moest verdeeld worden over twee hijsmechanismen (katten) van elk 32T, met de mogelijkheid om ook 50T te tillen met één kat. Bovendien wilden ze dat de katten uitwisselbaar zouden zijn met andere kranen in verschillende productiehallen. De kraan moest worden uitgerust met Siemens PLC-besturing en Demag DH-lieren.

Sif1

Het Project


Projectdoelstellingen

Het belangrijkste doel van dit project was om de kraan te ontwerpen met een hoge flexibiliteit en uitwisselbaarheid tussen hijscapaciteiten. Dit omvatte:

  • Uitwisselbare katten voor flexibele inzet in verschillende productiehallen.
  • Dubbele hijscapaciteit: 2x32T of 1x50T.
  • Geavanceerde besturingssystemen om het wisselen van katten veilig te maken zonder productieverlies.


Uitdagingen

De grootste uitdaging was de implementatie van een flexibel besturingssysteem dat meerdere katten kon herkennen en schakelen tussen hijsmodi zonder de veiligheid in gevaar te brengen. Dit moest gebeuren zonder dat de productie stil kwam te liggen, wat strakke planningen en samenwerking met de klant vereiste.


Projectplan en aanpak

Het project begon in 2024 en werd uitgevoerd met een strak tijdschema om minimale verstoring van de productie te garanderen. Dankzij de innovatieve Siemens-regelaars en Demag-lieren werd een efficiënt en betrouwbaar systeem opgezet dat aan alle technische vereisten voldeed. KIS Kraanbouw leverde hierbij geavanceerde PLC-technologie voor maximale precisie en veiligheid.

Resultaten en Impact

De kraan werd succesvol opgeleverd binnen de afgesproken termijn. De combinatie van Siemens-regelaars en Demag-lieren zorgde voor een uiterst betrouwbare installatie, met een sterke focus op energie-efficiëntie en lange levensduur. De klant, SIF, was zeer tevreden met de kwaliteit en uitvoering van het project.

Klantfeedback

De samenwerking tussen SIF en KIS Kraanbouw verliep uitstekend, mede dankzij de technische expertise van beide partijen. De betrokkenheid van SIF bij het project en hun technische kennis van kranen droegen bij aan een soepele uitvoering.

Contactinformatie

Voor meer informatie over dit project, neem contact op met Olaf Keur of Teo Wim Koopmans via:

0513 48 11 22

Olaf.Keur@kisgroup.nl

Kom in contact
Sif4
Sif4

Meer interessante projecten